PSYCHOSOMATHIC HEALTH Quantum PSY

Holistic Diagnosis and Treatments

                                                5 TRAUMA TEST and THERAPY

                            

    1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΆΞΩ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΜΟΥ ;

    2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΎΨΩ  ΚΑΙ ΝΑ  ΘΕΡΑΠΈΥΩ ΤΟ ΨΥΧΙΚΌ ΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑ ;

    3 . ΠΩΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΉΣΩ ΤΗΝ  ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ;

    Το ψυχικό τραύμα επηρεάζει την ανθρώπινη ύπαρξη μας – τις σκέψεις μας (νοητικό επίπεδο), το σώμα μας (σωματικό επίπεδο), τα συναισθήματα μας (συναισθηματικό επίπεδο) την ενέργεια μας (ενεργειακό επίπεδο), τη συμπεριφορά μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους (συμπεριφορικό – κοινωνικό επίπεδο), τη επαφή με τον εαυτό μας και το θείο (υπαρξιακό και πνευματικό επίπεδο).

     Είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι, με τα ελαττώματά, τις ικανότητές, τις αδυναμίες, τις επιθυμίες και την προσωπικότητά του.

                            ΠΈΝΤΕ  ΤΡΑΎΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΕΣ  

     

     «Τα ψυχικά μας τραύματα είναι  εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας , που διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας - ποιοι είμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ζωής μας ».

         Αρκετά συχνά η συναισθηματική μας υγεία αρχίζει να φθείρεται από την παιδική μας ηλικία.

    Συνήθως, δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας μπλοκάρει, ή τι είναι αυτό που μας φοβίζει. Αυτό οφείλεται στα βιώματα της παιδικής μας ηλικίας – τραύματα τα οποία έχουν προκληθεί από τις πρώτες εμπειρίες μας σε αυτόν τον κόσμο τα οποία όμως δεν θεραπεύτηκαν ποτέ.

   Οτιδήποτε κάποιος βιώνει χωρίς να το αποδέχεται συσσωρεύεται στην ψυχή του.Οσο περισσότερο καθυστερεί να θεραπεύσει το τραύμα του, τόσο βαθύτερο γίνεται.

    Τα προβλήματα μας, σωματικά, αισθηματικά και ψυχικά προέρχονται από πέντε σημαντικές πηγές   πόνου:

  1. Απόρριψη                 

  2. Εγκατάλειψη        

  3.Ταπείνωση         

  4. Προδοσία          

  5. Αδικία                

 

                           Tι ''μάσκα'' θα φορέσω σήμερα, για να κρύψω τον πόνο μου;

           

                    1. Αποτραβηγμένου  = Απόσυρση (κλείνω στον εαυτό μου)

     Η εμφάνισή του στην παιδική ηλικία προέρχεται από την απόρριψη των γονέων, της οικογένειας ή των συμμαθητών. Ο  πόνος που προκαλεί αυτό το τραύμα εμποδίζει το παιδί να αναπτύξει ένα υγιές αίσθημα αυτοεκτίμησης και αγάπης προς τον εαυτό του.Του προκαλεί σκέψεις απόρριψης, υποβαθμίζει  τον εαυτό του και πιστεύει ότι είναι ανεπιθύμητο.

   Ενα άτομο που έχει βιώσει την απόρριψη στην παιδική του ηλικία είναι ένας δειλός και απόμακρος ενήλικας. Γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς τους φόβους που οδηγούν στον πανικό».

   Το τραύμα ΣΟΥ  θα αρχίσει να επουλώνεται όταν θα διεκδικείς το «χώρο» σου όλο και περισσότερο, δέν θα φοβάσε πια την κριτική του άλλου....κλπ. 

                           2.  Προσωπείο  *ΕΞΑΡΤΩΜΈΝΟΣ/Η  *κολιμέμος/η

   Είναι κοινό για αυτούς τους ανθρώπους να σκέφτονται και να μιλούν με τον ακόλουθο τρόπο: «σε αφήνω πριν με αφήσεις εσύ», «κανείς δεν με στηρίζει έτσι κι εγώ δεν θα το υποστηρίξω αυτό»,» αν με αφήσεις δεν θα ξαναγυρίσω»…»

       Αυτοί οι άνθρωποι ,θα πρέπει να επεξεργαστούν μέσα τους ,το φόβο του να μείνουν μόνοι, το φόβο της εγκατάλειψης και της άρνησης της φυσικής επαφής (αγκαλιές, φιλιά, σεξουαλική επαφή…).    

     Αυτό το τραύμα είναι δύσκολο να θεραπευτεί αλλά μια καλή αρχή είναι να προοσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το φόβο της απομόνωσης.

    3.Μαζοχισμός    *προσβολή της προσωπικότητας- εξευτελισμός- ηθικη μείωση

      Δημιουργήσουμε αυτό το πρόβλημα στα παιδιά όταν τους λέμε ότι είναι χαζά, κακά ή χοντρά ή όταν συζητάμε τα προβλήματά τους μπροστά σε άλλους,όταν τους ταπεινώνουμε . Αυτό αναμφίβολα καταστρέφει την αυτοεκτίμηση του παιδιού και το εμποδίζει να καλλιεργήσει ένα υγιές αίσθημα αυτοεκτίμησης.          

    Αυτό συχνά οδηγεί σε μια εξαρτημένη προσωπικότητα. Τα άτομα αυτά γίνονται «τύραννοι» και εγωιστές λειτουργώντας αμυντικά ή φτάνουν ακόμη και στο σημείο να ταπεινώνουν τους άλλους για να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας.

   Αν έχεις βιώσει τέτοιου είδους εμπειρίες, θα πρέπει να βρείς την ανεξαρτησία και την ελευθερία σου,  όπως επίσης και να κατανοήσεις τις δικές σου ανάγκες και φοβίες, βάζοντας προτεραιότητες.

    4.  Ελέγχοντα =Έλειψης εμπιστοσήνης= Καχύποπτος- Αντιστέκετε ΚΟΝΤΡΑ σε όλους

  ΟΤΑΝ  ο γονέας το ίδιο φύλο με το παιδί , πληγώνει το γονέα του αντιθετου φύλου ΤΟ ΠΑΙΔΙ  υποφέρει (υποσυνείδητα μισει αυτον τον γονέα= μια κτιτική μητέρα, η πατέρα, η όταν λείπει ο πατέρας και η μητέρα παίρνει το ρόλο του, μήτερα που παραμελεί η αγνοεί η βρίζει τον πατέρα).

    Αν είχατε βιώσει τέτοιου είδους προβλήματα στην παιδική σας ηλικία, πιθανότατα θα αισθάνεστε την ανάγκη να ελέγχετε τους άλλους. Αυτό συχνά ενισχύεται με την παρουσία ενός δυναμικού χαρακτήρα.  Ωστόσο, αυτό είναι ένας αμυντικός μηχανισμός, μια ασπίδα προστασίας κατά της απογοήτευσης.           

      ΜΕΓΑΛΗ  ΕΞΑΡΤΗΣΗ ( μητέρα –η σύζηγος, πατέρα – ο συζηγός), ακόμα όλη την ζωή.

      ΔΥΣΚΟΛΊΑ  στις συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις .

      ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα δοθείς ολοκληρωτικά.

      ΠΟΛΛΕΣ  απαιτήσεις απο τον/την σύντροφο σου  - ελπιζοντας οτι θα πάρεις αυτο που δέν  εχεις πάρει απο εκείνο τον γονέα.               

        Ενεργεί ΠΑΝΤΑ για να δείξει πόσο υπέυθυνός/η ,  δυνατός/η ,σημαντικός/η..κλπ είναι.

 Το τραύμα ΣΟΥ  θα έχει αρχίσει να ΕΠΟΥΛΏΝΕΤΑΙ όταν πάψεις να επιθυμείς να κυλούν όλα με τον δικό σου τρόπο, δεν θα επιδιώκεις να είσαι το επίκεντρο της προσοχής....κλπ

   5. ΑΚΑΜΠΤΟΙ  ΑΔΙΆΛΛΑΚΤΟΙ   

                     Μεγάλη δυσκολία στην προσφορά και αποδοχή αγάπης   (σκληρότητα)

     Το αίσθημα της αδικίας βιώνεται σε περιβάλλοντα όπου οι γονείς είναι ψυχροί και αυταρχικοί. Αυτές οι ''απαιτητικές  προσωπικότιτες δημιουργούν αισθήματα αδυναμίας και ματαιότητας τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στην ενηλικίωση.

    *Τελειομανής   *Εξαιρετικά φιλόδοξος   *Σταυρώνει συχνά τα χέρια του   *Ζηλόφθονος

                     * Παρουσιάζεται ως τέλειος   *Κοφτός/απότομος  τόνος  φωνής   κλπ

      

      Συνεπώς, αυτοί που έχουν βιώσει αυτόν τον πόνο μπορεί να γίνουν αυστηροί και γι’ αυτούς να υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως προσπαθούν να είναι σημαντικοί και να αποκτήσουν μεγάλη εξουσία ή επιτυχία.

     Το τραύμα ΣΟΥ  έχει αρχίσει να επουλώνεται όταν θα γίνεις περισσότερο ευέλικτος/η και θα εμπιστέυεσαι τους άλλους,οταν θα αρχίζεις να δείχνεις την ευαισθησία σου...κλπ.

      ΤΟ ΕΓΏ  ΔΕΝ θέλει να παραδεχτεί ότι ο μόνος λόγος που  κάποιος βιώνει  άσχημες εμπειρίες είναι για να συνειδητοποιήσει ότι και ο ίδιος κάνει το ίδιο στους άλλους.

     Το πρώτο βήμα, όπως και όλα στη ζωή, είναι να αποδεχτούμε τις πληγές μέσα μας, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθάνεται θυμωμένος και πάνω από όλα να δώσουμε τον ανάλογο χρόνο στον εαυτό μας να θεραπευτεί.

                                                    

    ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΌ ΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑ ;

    TΙ ΕΊΝΑΙ  ΤΟ ΤΕΣΤ 5Τ  ;

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΘΕΡΑΠΈΥΩ ΤΟ ΤΡΆΥΜΑ ΜΟΥ ;

 

    Για περισσότερες πληροφορίες για την θεραπεία του τράυματος επικοινωνίστε μαζι μας στο  210 70 10 108 , 6978 13 10 33  CONTACT

 

***Η Lise Bourbeau είναι συγγραφέας και ομιλήτρια με πολλά best-sellers σε όλο τον κόσμο και έχει ιδρύσει τη μεγαλύτερη σχολή προσωπικής ανάπτυξης στο Κεμπέκ.Αφοσιώθηκε στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και έγινε ειδικός στην αναγνώριση της σύνδεσης του μυαλού, του σώματος  και των συναισθημάτων με όλες τις αρρώστιες και τις ασθένειες.

How Homeopathy helps?


Green EarthSend to a friend

Subscribe To Our Site

Newest Members

ALOE VERA

Aloe Vera και χρήση Η αλόη βέρα έχει κυρίως εξωτερική χρήση ως επάλειψη: Τις περισσότερες φορές η aloe vera χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη. Η αλoη βερα απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, η αλόη κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση

.

Η αλόη βέρα έχει όμως και εσωτερική χρήση. Ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος. Επίσης, τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.

Τα κυριότερα οφέλη της αλόης βέρα είναι:

Αποτοξίνωση: Ο χυμός από την αλόη βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτος βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του χυμού μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πεπτικές διαταραχές: Η αλόη βέρα έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα η αλόη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου

Στοματική υγιεινή: Ο χυμός των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων.

Διαβήτης: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%.

Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου: Ο χυμός της αλόης περιέχει ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, που είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά.


Διαχείριση βάρους: Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Τα φύλλα της αλόης βέρα έχουν μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πιτυρίδα: Η αλόη μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της πιτυρίδας , καταπραΰνοντας παράλληλα τον κνησμό. Το τζελ (gel) της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν το σαμπουάν για καλύτερα αποτελέσματα.

Εγκαύματα: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. Στην ανάγκη, κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο ελαφρύ έγκαυμα. Το τζελ της αλόης βέρα, είναι ίσως το καλύτερο φάρμακο για τα εγκαύματα. Καλό είναι να έχετε πρόχειρο ένα σωληνάριο μαζί σας γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο.


Αν πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη βέρα 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις με αλόη βέρα στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.

Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε τζελ αλόης βέρα πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.

Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.


Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.

Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιείτε την αλοη βερα εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

Επιδερμίδα: Ίσως η πιο γνωστή χρήση της αλόης βέρα, είναι η εφαρμογή και η θετική της επίδραση σε μια σειρά προβλημάτων της επιδερμίδας. Εκτός από τη ψωρίαση, η αλόη βέρα είναι χρήσιμη για ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του δέρματος, την αφαίρεση ουλών και σημαδιών, την καταπολέμηση φλεγμονών και τη γενικότερη αναζωογόνηση του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνήστε μαζί μας στο

210 7010108 , [email protected]

 


Metabolism and plants

Τα 12 μπαχαρικά και βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα 10 μπαχαρικά και βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Υπάρχουν μπαχαρικά και βότανα που βοηθούν στη διατήρηση μιας ελκυστικής σιλουέτας; Κι όμως ναι. Δείτε ποια είναι αυτά και συμπεριλάβετέ τα στη διατροφή σας.Δείτε ποια αποτελούν μια καλή επιλογή για τη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας, δίνοντας παράλληλα μια εκλεκτή γεύση στα πιάτα σας.1. Τζίνσενγκ: Μερικές μορφές τζίνσενγκ –του ξεχωριστού αυτού φυτού από την Κίνα- επιταχύνουν το μεταβολισμό, απομακρύνουν τις τοξίνες και δίνουν ενέργεια στο σώμα. Το Panax Ginseng ειδικότερα, βοηθά στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Maryland.


2. Πιπέρι καγιέν (κόκκινο;): Αυτό το μπαχαρικό δημιουργεί θερμότητα εξαιτίας του βασικού συστατικού του, της καψαϊκίνης, που βοηθά στην καύση του λίπους και την καταστολή της όρεξης. Το πιπέρι καγιέν επιταχύνει το μεταβολισμό, προκαλώντας της καύση περισσότερων θερμίδων, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Purdue3. Κανέλα: Αυτό το… γλυκό «φάρμακο», μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και την LDL χοληστερόλη («κακή»;). Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα προ-διαβήτη.4. Μαύρο πιπέρι: Αυτό το κοινό συστατικό των νοικοκυριών, αυξάνει το μεταβολισμό εξαιτίας του κύριου συστατικού του, της πιπερίνης. Επίσης, το μαύρο πιπέρι βοηθά την πέψη και την καύση του λίπους με ταχύτερο ρυθμό. Στην πραγματικότητα, το μαύρο πιπέρι μπορεί «δυνητικά να κάψει τόσες θερμίδες, όσες το περπάτημα για 20 λεπτά», σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.


5. Πικραλίδα: Γνωρίζατε ότι τα ανθοφόρα φυτά πικραλίδες μπορούν να καταναλωθούν στην ακατέργαστη μορφή τους; Χρησιμοποιήστε τες λοιπόν για να ομορφύνετε τον κήπο σας ή τη σαλάτα σας! Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.

6. Μουστάρδα: Η Μουστάρδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Oxford Polytechnic της Αγγλίας, υποστηρίζουν ότι ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μπορεί να επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό κατά σχεδόν 25%. Η μουστάρδα παράγεται από τους σπόρους σιναπιού, οι οποίοι, όταν κοπανιστούν, μετατρέπονται σε μία βαθυκίτρινη σκόνη που σε συνδυασμό με νερό ή ξίδι, μας δίνει τη μουστάρδα.7. Κάρδαμο: Το Κάρδαμο αυξάνει το μεταβολισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Επίσης προάγει την υγιή πέψη και ανακουφίζει τους πόνους των κολικών.

8. Kουρκουμάς: Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί «δυνατό» μπαχαρικό της Ινδίας, βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.


9. Τζίντζερ (πιπερόριζα;): Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταστείλει την όρεξη, να βοηθήσει την πέψη, να απομακρύνει τις τοξίνες και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος τονώνοντας το μεταβολισμό. Ποιος να φανταζόταν ότι το τζίντζερ είχε τόσες πολλές ιδιότητες;10. Κύμινο: Το Κύμινο βοηθά τη διαδικασία της πέψης και την παραγωγή ενέργειας, ενώ ενισχύει παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα, νεφρική νόσο και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

11. Ακάι μπέρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, αμινοξέα, πρωτείνες, ηλεκτρολύτες, μέταλλα, φυτικές ίνες, στερόλες, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β1, C και Ε.
Είναι πάρα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών. Η χρήση του βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθώντας στην σωστή λειτουργία του.

12. Ζεόλιθος: Βοηθά στη βελτίωση της γενικής κατάστασης της υγείας. Αποτοξινώνει το σώμα αφαιρώντας βαρέα μέταλλα και τοξίνες. Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων στο σώμα. Δρα σαν ένας μειωτής ελευθέρων ριζών. Εμποδίζει την πρόωρη γήρανση. Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου αφαιρώντας βαριά μέταλλα και τοξίνες. Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών. Ανυψώνει τα επίπεδα της ενέργειας.


Recent Blog Entries